Site icon siyah karga

Youtube’da Para Kazanma Şartları Nelerdir? (2022)

Çok kısa bir süre öncesine kadar, YouTube üzerinden yalnızca AdSense’ten para kazanılabilmekteydi ve kuruluş bağlantıları, marka anlaşmaları ve mağazacılık, platform dışı gibi diğer gelirleri elde edebilmeniz için biraz uzun bir zamana ihtiyacınız vardı. Ancak YouTube, son birkaç yılda çok daha karmaşık hale geldi ve şimdi size bunlar aracılığıyla resmi olarak para kazanmanız için çeşitli seçenekler sunmaya başlamıştır.

Bunun da ötesinde, YouTube kısa süre önce bazı yükseltmelerin yanı sıra YouTube’da nasıl para kazanabileceğinizle ilgili bazı gerçekleri ve rakamları duyurmuş oldu.

Bütün bu gelişmeler ışığında Youtube’da Para Kazanma Şartları (2022) konulu içeriğimizi hazırladık. Dilerseniz, hepimizin merak ettiği youtube para kazanma sistemi üzerinde biraz duralım ve youtube para kazanma yolları nedir gibi sorulara yanıt arayalım.

İş Ortağı Programı ile YouTube’da Nasıl Para Kazanılır?

Youtube da para kazanma konusunun ayrıntılarına girmeden önce, halihazırda youtube hesabı olanların ya da yeni videolara çekmek isteyenlerin akıllarında tutmaları gereken bir noktaya değinelim. Bu çok önemli nokta youtube araçların tümü YouTube İş Ortağı Programı‘nın bir parçası olduğudur.

Peki ne demektir, youtube iş ortaklığının bir parçası olmak? Youtube para kazanma sistemi içinde yer almak istiyorsanız, öncelikle 1.000 aboneye ulaşmış olmanız gerekmektedir. Ancak yalnızca 1.000 aboneye ulaşmış olmanız yetmez. Aynı zamanda, yıllık toplamda 4.000 saatlik izlenme süresine erişmiş olmalısınız. Son aşamada da Youtube programına başvurmuş ve programa kabul edilmiş olmanız gerekmektedir.

Yukarıda belirttiğimiz hedeflere ulaştıysanız ve YouTube İş Ortağı Programı‘na kabul edildiyseniz, artık youtube para kazanma sistemi içindesiniz demektir. Bunun anlamı, ürettiğiniz video içeriklerinin belirli şartları sağladığı ve artık reklam alabilecek düzeye geldiğidir.

Youtube’da Para Kazanma Şartları Nelerdir? (2022)

Ocak 2018 itibarıyla YouTube, para kazanma politikasını kullanıcılara para kazanma üzerinde daha fazla kontrol sağlamak için değiştirmiştir. Kullanıcıların içeriklerinden ve kanallarından para kazanabilmeleri için artık YouTube İş Ortağı Programı‘na (YPP, YouTube İş Ortaklığı Programı) başvurmaları ve kabul edilmeleri gerekmektedir.

Başvuru sürecine ek olarak, kullanıcıların karşılaması gereken uygunluk koşulları da vardır.